Scroll to top
© 2022, Luka Geurts. Made with ❤ by Provelop

Bee Home


Scroll Down


Instagram


Behance


Dribbble

Bee Home

Second life packaging

Bee Home was een project voor Zuyd Hogeschool Maastricht. We namen niet alleen deel aan de internationale ontwerp wedstrijd ePDA Awards 2021 (European Packaging Design Association), maar we zijn op de eerste plek geëindigd. Onze groep bestond uit drie deelnemers; Ivo Heffels, Ilse Beeren en ik. De opdracht was om een duurzame verpakking te ontwerpen. We waren vrij om een eigen product te kiezen. We wilden niet alleen een verpakking waar de materialen duurzaam waren, maar we wilde de verpakking een tweede leven geven. 

Wij gekozen voor een nieuwe honingverpakking. Het gaat niet goed met de bij. De bijen sterven uit, terwijl wij van hun honing aan het genieten zijn. Bijen sterven voornamelijk door gebrek aan voedsel en onderdak. De deksel dient als bijenhotel, vandaar de naam Bee Home. Het bamboe dekseltje is voorzien van allerlei gaten. De bijen kunnen zich daarin nestelen en overwinteren. Het potje is in de vorm van een hexagon. Dit maakt het product stapelbaar. Hierdoor maak je van je Bee Home een Bee Hotel (of een Air Bee n Bee). 

Zoals eerder vermeld is het dekseltje gemaakt van bamboe. Bamboe is weersbestendig, ontzettend goed te recyclen. Het potje zelf is gemaakt van glas. Glas is goed wederom goed te recyclen, maar hierin blijft de honing ook het beste houdbaar. Ook kan dit functioneren als bloempot. Wist je bloemen en onkruid als voedsel dient voor de bij? 

@ivo_heffels 

Ivo Heffels heeft onze 3D modellen gemaakt en was verantwoordelijk voor het logo en de Instagramposts.

@beerensterk

Ilse Beeren heeft zich volledig verdiept in het maken van onze applicatie. Ook is zij verantwoordelijk voor de store mock-up.

@honeynlemons_

Ik, Luka Geurts, heb voor de illustraties en de generatieve postercampagne gezorgd. Ook heb ik gezorgd voor de animaties voor onze eindpresentatie

 

  • Social Media
  • 3D Model
  • Poster Design
  • Illustrations
  • Store Mock-up