Scroll to top
© 2022, Luka Geurts. Made with ❤ by Provelop
Packaging Design

Bee Home

Bee Home is een project voor Zuyd Hogeschool Maastricht. We namen niet alleen deel aan de internationale ontwerp wedstrijd European Packaging Design Association 2021 (ePDA Awards), maar we zijn op de eerste plek geëindigd. Onze groep bestond uit drie deelnemers; Ivo Heffels, Ilse Beeren en ik. De opdracht was om een duurzame verpakking te ontwerpen. We waren vrij om een eigen product te kiezen. We wilden niet alleen een verpakking waar er alleen duurzame materialen gebruikt waren, maar we wilde de verpakking een tweede leven geven. 

Wij gekozen voor een nieuwe honingverpakking. Het gaat niet goed met de bij. De bijen sterven uit, terwijl wij van hun honing aan het genieten zijn. Bijen sterven voornamelijk door gebrek aan voedsel en onderdak. De deksel dient als bijenhotel, vandaar de naam Bee Home. Het bamboe dekseltje is voorzien van allerlei gaten. De bijen kunnen zich daarin nestelen en overwinteren. Het potje heeft de vorm van een hexagoon. Dit maakt het product stapelbaar. Maak je van je Bee Home een Bee Hotel (of een Air Bee n Bee)!

Zoals eerder vermeld is het dekseltje gemaakt van bamboe. Bamboe is weersbestendig en recyclebaar. Het potje is gemaakt van glas. Glas is makkelijk te recyclen, maar hierin blijft de honing ook het beste houdbaar. Ook kan dit functioneren als bloempot. Wist je bloemen en onkruid als voedsel dient voor de bij? 

@ivo_heffels 

@beerensterk

@luka.geurts

Share project