Scroll to top
© 2022, Luka Geurts. Made with ❤ by Provelop

Musica Sacra


Scroll Down


Instagram


Behance


Dribbble

Musica Sacra

Aanvaarding & Berusting

Musica Sacra is een kunstenfestival vol muziek gecombineerd met dans, theater, performance, film en beeldende kunst. Ieder jaar werkt de organisatie samen met mijn opleiding. Onze klas mocht posters ontwerpen voor Musica Sacra 2020 met als thema Aanvaarding en Berusting.

Muziek staat centraal in mijn ontwerp. Aangezien dit thema ieder jaar bij het festival centraal staat. Beethoven heeft niet alleen een grote invloed gehad op de muziek van toen, maar ook op de hedendaagse muziek. Aanvaarding en berusting staat in mijn ogen voor overwinning. Beethoven verloor zijn vermogen om te horen. Dit is een van de grootste nachtmerries van muzikanten. Beethoven liet zich niet kennen en verzon allerlei manieren om zijn muziekstukken te kunnen blijven componeren. Zijn muziek werd relatief lager, want deze tonen waren beter te herkennen voor hem. Hij maakte gebruik van de vibraties. Ook was hij in bezit van de voorloper van een gehoorapparaat, namelijk de oortrompet.

Glas in lood zit verwerkt in hun logo. Ik wilde dit graag terug laten komen op mijn eigen manier in de poster. Ook de kleuren zijn afkomstig van hun logo. De pastelviariant heb ik voor de lol gemaakt. Ik heb Beethoven geïllustreerd met zijn oortrompet. 


Musica Sacra Posters